• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Південмаш планує щорічно отримувати 500 млн євро від виготовлення сонячних електростанцій
    Опубликовано: 2017-01-16 10:13:21

    Дніпровське аерокосмічне підприємство «Південмаш» має намір виробляти вітрогенератори і комплектуючі до сонячних електростанцій на суму до 500 млн. євро у рік. Про це повідомляється у прес-службі "Південмашу", передає Дніпроград.

    Задля забезпечення завантаження підприємства у новому році за даними заводу, ведеться розширення співпраці з виробниками провідних космічних держав - США та Євросоюзу.

    У той же час, відновлення виробництва РН «Зеніт», що останні роки перед кризою заводу був провідним напрямком, є критично важливим в короткостроковій перспективі.

    Нагадаємо, обвальне руйнування господарських зв'язків з Росією в 2014 році призвело до зупинки програми «Наземний старт», в якій використовувалися «Зеніт». Таким чином, «Південмаш» вже більше двох років залишається без ринку збуту основної продукції - ракет-носіїв «Зеніт».

    «Не існує іншого способу швидко збільшити обсяги виробництва та вийти на прибуткову роботу», - повідомляють у відомстві підприємства.

    Але боротьба заводу з важким становищем не припиняється. Однією з ланок поборення кризи, на думку керівників заводу, є вихід на нові ринки. Наразі вже укладені або знаходяться в процесі узгодження контракти з Індією, Південною Кореєю, іншими перспективними партнерами.

    «У 2016 році ми в півтора рази збільшили завантаження «Південмашу», а вже у 2017 році воно збільшиться ще більш, ніж у два рази, що підтверджено вже підписаними контрактами», - наголошують в аерокосмічному підприємстві.

    Виробництво продукції оборонного призначення, на жаль, і цього року омине підприємство.

    «Наші пропозиції щодо виробництва стрілецької зброї, модульних казарм, безпілотників і надлегких літаків поки не перетворилися в контракти. А розроблений бізнес-план організації виробництва патронів був проігнорований, незважаючи на той, що вже намічається в країні дефіцит боєприпасів», - йдеться у повідомленні відомства.

    Тому заводу залишається виробництво ракетних озброєнь. Тут ситуація більш обнадійлива, але лише в перспективі. Проект «Грім-2» виконується для іноземного замовника, а проект «Сапсан» в інтересах Міноборони планується не раніше 2019 року.

    Останньою і більш надійною ланкою, на думку керівників підприємства, є участь в програмі імпортозаміщення.  Багато вітчизняних споживачів продукції важкого машинобудування з розпадом господарських зв'язків з Росією залишилися без традиційних постачальників. Це і підприємства енергетики, і залізничники, і багато інших. Сьогодні найбільш актуальним для країни і перспективним для підприємства є проект зі створення сонячних і вітрових електростанцій. Спільно зі світовими лідерами галузі «Південмаш» готує  інвестиційний проект, який дозволить із залученням європейських інвестицій організувати вітчизняне виробництво вітрогенераторів і комплектуючих до сонячних електростанцій на суму до 500 млн. євро на рік.

    dniprograd.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.