• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні різко погіршав інвестклімат - названа причина
    Опубликовано: 2017-01-11 18:05:01

    Україна втратила позиції у міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу через введення обов'язкового податку для фізичних осіб-підприємців з 1 січня 2017 року. Про це заявив глава Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

    Як зазначив він, рейтинг простоти ведення бізнесу на папері — одне, однак, в реальності, Україна показала сильний відкат, у зв'язку з ускладненням ведення підприємницької діяльності в країні.

    За словами Соболя, тільки далекі від бізнесу люди, які не хочуть прораховувати наслідки від нововведень на економіку країни, могли прийняти закон, що зобов'язує підприємців платити податок навіть у разі відсутності прибутку."Бізнес відреагує на таке нововведення лише масовими закриттям або виведенням діяльності в тінь", - переконаний експерт.

    При цьому він додав, що в ідеалі мета нового зобов'язання – відсіяти непрацюючі одиниці, щоб надалі уряд почав впроваджувати програми підтримки малого та середнього бізнесу. Однак, як вважає Соболь, надій на те, що це спрацює дуже мало.

    Нагадаємо, з 1 січня 2017 року друга і третя категорії фізичних осіб-підприємців зобов'язані сплачувати єдиний соціальний внесок, навіть якщо працюють без прибутку.

    businessua.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.