• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Журналіст розкритикував плани щодо випуску в Україні американської гвинтівки М-16
    Опубликовано: 2017-01-05 19:01:23

    Американські гвинтівки М-16 для ЗСУ будуть випускатися під радянські патрони 7,62 і 5,45 мм.

    Про це на своїй сторінці у Facebook пише журналіст Юрій Бутусов. За його словами, такі патрони лежать на складах, а патрони 5,56 стандарту НАТО треба імпортувати з-за кордону, і це занадто дорого для оснащення силових структур. "Називати переходом на стандарти НАТО виробництво стрілецького знаряддя під не НАТОвський, радянський патрон - це, м'яко кажучи, видавати бажане за дійсне", - наголосив журналіст. Бутусов зазначив, що радянські патрони зараз виробляє в промислових масштабах тільки Росія, але там Україна їх не купить. "Ринок дуже обмежений, вартість цих радянських патронів через 5 років буде не нижчою від НАТОвських патронів, можливо, вищою. Та й сама Росія поступово переходить на НАТОвські стандарти - нова снайперська гвинтівка для армії у них спроектована під НАТОвський 308 калібр", - йдеться в його повідомленні.

    Тоді навіщо нам налагоджувати виробництво нової зброї під патрон, якого у нас скоро не буде?" - висловив здивування журналіст, додавши, що дефіциту автоматів у нас поки що теж немає. Крім того, Бутусов розповів, що виробництво стрілецької зброї під НАТОвський стандарт 5,56 мм вже існує в Україні. "Навіщо вкладати державні гроші у виробництво того, що не має перспективи? І чому при цьому немає коштів для побудови дійсно необхідного у перспективі патронного заводу?" - підсумував журналіст.

    economics.unian.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.