• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рік реформування Держгеонадр. 2017 — продовжуємо
    Опубликовано: 2017-01-04 21:11:32

    2016 рік для роботи Держгеонадр України виявився складним, але результативним. Нам вдалося активізувати чимало процесів, здобути позитивні зміни у нашому секторі геологічної галузі.

    Ми почали модернізувати службу — зробили її роботу максимально прозорою та ефективною. Ми почали успішно реформувати сферу, у якій працюємо.
    За роботою служби спостерігали медіа та громадськість. За нашою роботою стежили й опоненти, від яких ми отримували чимало необґрунтованих та негативних закидів.
    Завершуючи цей рік, ми з командою Держгеонадр підсумовуємо результати нашої спільної роботи. І цих результатів чимало.
    Домоглися внесення змін до законодавства. Завдяки цьому надрокористувачі мають 75 днів на підготовку документів (а раніше — 15) для участі в аукціонах з продажу спецдозволів.
    Маємо і багато інших позитивних зрушень — врегулювали облік видобутку підземної води, впорядкували звітність від надрокористувачів щодо обліку корисних копалин. Також забезпечили прозорі умови для роботи Комісії з питань надрокористування.
    Підписали перші меморандуми з областями. Зокрема, з Львівщиною та Київщиною. Ці меморандуми — не звичайна формальність, вони мають для нас практичну цінність.
    З їх допомогою ми зможемо розширити державну базу геологічної інформації, а також максимально швидко отримувати інформацію про потенційних надрокористувачів цих областей.
    Інтеграція у міжнародне професійне середовище. Цей рік для нас видався продуктивним ще й тому, що ми отримали підтримку від експертів міжнародних професійних спільнот у реформуванні геологічної галузі України.
    Нас неодноразово відвідували представники канадської структури Alberta Energy Regulator, Euromines, Асоціації геологічних служб Європи (АГСЄ), Єврокомісії та інші. Підписали низку меморандумів про співпрацю — з Департаментом природних ресурсів Канади, Американською торгівельною палатою.
    Приклад потужної співпраці — рекомендації від АГСЄ щодо реформування Держгеонадр і подальшого розвитку геологічної галузі.
    У місії взяли участь представники дев’яти країн. Вони проаналізували роботу Служби і на основі отриманих результатів запропонували візію її подальшого розвитку.
    Оцифрування геологічної інформації. У співпраці з Департаментом природних ресурсів Канади до кінця 2017 року ми оцифруємо та оновимо геологічні карти України. Вони будуть у вільному доступі в Інтернеті у сучасному форматі — гео-PDF.
    Також хочу розповісти про ще один проект — паралельно ми створюємо інтерактивну геологічну карту. Вона допоможе отримати всю необхідну інформацію про родовище — від геологічних координат до номерів спецдозволів. Треба лише навести курсором на позначку родовища.
    Аукціони за новими правилами. В українських медіа ця тема фігурувала чи не найчастіше. Ми зробили аукціони з продажу спецдозволів відкритими. Публічними та прозорими.
    Кожен етап проходження поданих документів тепер висвітлюємо через офіційний веб-сайт. Аукціони транслюються онлайн на нашому каналі у YouTube. Інформація про кінцевого бенефіціара стала відкритою.
    Ми врегулювали надання погоджень обласними радами видачі спецдозволів. Раніше вони часто ігнорували запити громадян. Тепер же мають 90 днів для того, щоб висловити позицію — так або ні.
    Бюджет — план перевиконали. Наша робота дала результати і показала, що є ефективною. Ми планували наповнити бюджет держави на 260 млн грн, але залучили для цього аж 421 млн грн.
    Запуск у рейс “Искателя”. Силами Держгеонадр вдалося відновити єдине (!) в Україні державне науково-дослідне судно “Искатель”. Цей потужний проект відновлення пошуку нафти та газу став тектонічним зсувом у геологічній галузі.
    Судно відремонтували, доукомплектували, запустили в рейс — і наприкінці листопада “Искатель” провів перший етап морських робіт на північно-західному шельфі Чорного моря.
    Як зазначають науковці, запаси газу становлять на менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тис. кв. м. Хочу підкреслити, що це одна з найперспективніших ділянок. З запуском цього судна ми ще на крок наблизилися до енергонезалежності України.
    Нові рішення для роботи. Цього року наша служба, одна з перших в Україні, повністю перейшла на систему внутрішнього електронного документообігу. Так нам вдалося зменшити паперовий документообіг, вдосконалити систему діловодства — це все пришвидшило роботу.
    На початку року ми стартували з новим і зручним сайтом. На ньому надрокористувачі зможуть подавати звіти та пакети документів, також через так званий кабінет вони зможуть прослідковувати хід розгляду їхньої справи.
    Окрім цього, почали працювати за принципом “єдиного вікна”. Це все впроваджуємо, щоб стати направду відкритою сервісною службою для надрокористувачів.
    Що ж, попереду у нас чимало й інших нагальних завдань, багато стратегічної роботи. Але я впевнений, що все вдасться. Адже ми маємо чітку, конкретну ціль — реформувати наш сектор у геогалузі України.

    ukrrudprom.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.