• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ДФС про фронт роботи: у 180 тис підприємств середня зарплата менша 3200 грн
    Опубликовано: 2017-01-02 20:36:37


     Глава ДФС Роман Насіров заявив, що в Україні податок з доходів фізосіб та ЄСВ сплачує 10,5 млн осіб – близько половини працюючого населення, повідомляє телеканал «112».
    За словами, Р. Насірова, із вказаних 10,5 млн осіб приблизно 3-4 млн осіб отримують зарплату 1600 грн – тобто на мінімальному рівні, що встановлений на грудень-2016.
    Середня зарплата 1600 грн – у 10% підприємств (30 тис). У 180 тис підприємств вона менша, ніж 3200 грн – нового мінімального рівня, який починає діяти з 1 січня 2017 року.
    "Це той фронт роботи, на якому нам із вами треба буде дуже плідно попрацювати, починаючи з січня", - зазначив Р. Насіров і закликав до співпраці Мінсоцполітики й Держслужбу з питань праці.
    Нагадаємо, раніше прем`єр Володимир Гройсман у зв`язку з підвищенням мінімальної зарплати до 3200 грн застерігав роботодавців від зловживань, наприклад щодо оформлення працівника на півставки, неповний робочий день. Глава уряду нагадував, що розширено повноваження органів влади, у т.ч. органів місцевого самоврядування, щодо перевірок на підприємствах. Виявлене неспівпадіння у тому, що людина працює повний робочий день, а оформлена як на неповний, каратиметься штрафом 320 тис грн. За недопуск відповідальних осіб на підприємство для здійснення перевірки також передбачені штрафні санкції.

    finbalance.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.