• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На ОПЗ з’явився потенційний орендар
    Опубликовано: 2017-01-02 17:30:56

    Харківський бізнесмен Олександр Ярославський зацікавився орендою Одеського припортового заводу (ОПЗ).

    Його група DCH опублікувала заяву, де висловила бажання розглянути можливість взяття в оренду підприємства.

    “З огляду на те, що, за інформацією ПАТ “Одеський припортовий завод”, керівництво підприємства спільно з Фондом держмайна України (ФДМУ) веде пошук компаній, зацікавлених в оренді цілісного майнового комплексу на тривалий період, група DCH підтверджує свою зацікавленість в даному активі”, – заявляють в компанії.

    Також зазначається, що фахівці компанії вже готують офіційне звернення до ФДМ.

    При цьому DCH посилається на успішний досвід управління черкаським “Азотом”, який належав групі кілька років тому. Раніше компанія Ярославського відмовилася від участі в приватизації ОПЗ, пославшись на неповну інформацію ФДМ про фінансовий стан підприємства.

    Нагадаємо, Фонд державного майна двічі оголошував конкурс з продажу 99,567% акцій ПАТ «Одеський припортовий завод». Вдруге він готувався на 14 грудня зі стартовою ціною 5,160 млрд грн. Вперше конкурс мав відбутися в липні 2016 року, ОПЗ виставлявся за 13,175 млрд гривень, тобто близько $500 млн. Жоден інвестор не захотів купувати завод за такими цінами.

    Однак перед конкурсом стало відомо, що основні претенденти так і не подались на конкурс.

    А раніше стало відомо, що компанія “Нортіма”, підконтрольна олігарху Ігорю Коломойському, програла суд першої інстанції стосовно ОПЗ. Компанія виграла аукціон в 2009 році, але його результати скасували і з того часу вона судиться за підприємство.

    Крім того, стало відомо, що компанії Дмитра Фірташа розпочали процес стягнення боргів за постачання природного газу за рішенням Стокгольмського арбітражу.

    На початку жовтня завод відновив свою роботу, але в кінці грудня Кабмін вирішив зупинити його роботу і знайти орендатора. 30 грудня завод зупинив роботу.

    firstsocial.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.