• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українсько-єгипетський форум: Україна налагоджує експорт до Єгипту
    Опубликовано: 2016-12-29 15:45:05

    Україна може збільшити свій експорт до Єгипту за рахунок галузей машинобудування, фармацевтики та меблевої промисловості. Перспективним для нас є співробітництво також у металургійній та аграрній сферах. На цьому наголосили учасники українсько-єгипетського бізнес-форуму, що відбувся у Торгово-промисловій палаті України 19 грудня. Захід зібрав урядовців обох країн, представників 19 єгипетських та 80 українських компаній.

    Єгипет на сьогоднішній день є одним із найбільших покупців української продукції та розглядає Україну як надійного стратегічного партнера. Водночас учасники форуму наголосили, що весь потенціал взаємовигідного двостороннього співробітництва ще не вичерпано. Тому серед тем, які обговорювали на зустрічі представники бізнесу обох країн, були наступні: прогрес реформ в українській економіці, єгипетський досвід у банківському секторі, проекти міжнародних фінансових інституцій та перспективи співпраці в сільському господарстві, сферах інфраструктури, енергетики, виробництва й ІТ-індустрії.

    Слід зазначити, що до складу  єгипетської бізнес-делегації ввійшли представники підприємств, які зацікавлені в налагодженні співпраці з вітчизняними компаніями у таких напрямках, як сільськогосподарська продукція та продукти харчування; послуги комерційного права та аудиторські послуги; співробітництво в банківській сфері; експедиторських послугах. Приїхали налагодити тісні зв’язки з українськими партнерами також єгипетські рекламні агентства, компанії з моніторингу ринків, ІТ компанії,  провідні туристичні компанії, імпортери свіжих овочів та фруктів, імпортери будівельних матеріалів, імпортери фармацевтичних товарів та експортери машинного та промислового обладнання.

    «Єгипет сьогодні називають воротами до Африки та Близького Сходу. Тому ця країна є одним із найважливіших партнерів України на Африканському континенті. Україна має з Єгиптом найбільше позитивне сальдо двосторонньої торгівлі серед своїх партнерів у світі», – наголосив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.
    Водночас заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева відмітила, що торгівля продукцією сільського господарства між Україною та Єгиптом на сьогоднішній день стала основною складовою торговельно-економічних відносин. Але на цьому не варто зупинятися, адже обидві країни мають великий потенціал для співпраці у багатьох інших сферах, зокрема за рахунок кооперації підприємств.

    «За 10 місяців цього року товарообіг в аграрній сфері між Україною і Єгиптом вже сягнув 1 млрд доларів. При цьому основними продуктами до єгипетського ринку стали зернові та олійні культури. Єгипет є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Я хочу наголосити, що ми зацікавлені не тільки в диверсифікації товарної структури нашого експорту до Єгипту, але й у збільшенні імпорту якісної продукції, у якій в нас є потреба, із Єгипту. Ми переконані, що подібні заходи, де бізнес обох країн може зустрітися та обговорити стратегію подальшого співробітництва, створюють надійний фундамент для розвитку стосунків між Єгиптом та Україною на усіх рівнях», – сказала пані Трофімцева.
    Своєю чергою, Посол Єгипту в Україні Хоссам Ельдін М. Алі наголосив, що єгипетський бізнес зацікавлений інвестувати в Україну, особливо у такі галузі, як сільське господарство, туризм, наукові проекти тощо.

    ckp.in.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.