• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Волині та Рівненщині проводять семінари для майстрів виробничого навчання
    Опубликовано: 2016-12-28 22:00:48

    В рамках проекту “Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону” в Рівненській та Волинській області розпочалася серія семінарів для майстрів виробничого навчання.

    Семінари відбуваються на базі професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) за участю майстрів виробничого навчання та викладачів спецпредметів Рівненської та Волинської областей. Мета семінарів – підвищити якість підготовки робітників за професіями, які найменше задовольняють потреби роботодавців субрегіону. Для цього на основі рекомендацій роботодавців за окремими професіями буде відкореговано робочі навчальні програми, за якими вчаться учні ПТНЗ, — інформують організатори.

    «Ми опитали роботодавців Рівненської та Волинської області, тепер на основі їх пропозицій здійснюємо коригування навчальних програм ПТНЗ для того, щоб максимально їх адаптувати до потреб ринку праці. Наразі, ми можемо змінити не більше 20 % змісту програм. Однак навіть такі зміни в поєднанні з використанням найновішого обладнання, закупівля якого буде здійснена в найближчі місяці, суттєво покращать якість підготовки з робітничих професій», — повідомив заступник начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський.

    «Під час семінару, використовуючи компетентнісний підхід, ми навчалися вносити зміни у робочу навчальну програму, обмінялись досвідом з колегами. Окрім того дуже корисним було практичне завдання, яке ми виконували по удосконаленню матеріально-технічного забезпечення», — зазначила учасниця семінару, майстер виробничого навчання Луцького ВПУ будівництва та архітектури Ольга Мельничук.

    На сьогодні проведено семінари для представників 4 професій: «Кухар», «Столяр будівельний», «Монтажник гіпсокартонних конструкцій», «Штукатур, маляр, лицювальник-плиточник». В найближчі декілька місяців буде проведено ще 16 семінарів, до яких будуть залучені представники найбільш масових професій Волинського субрегіону.

    Проект “Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону” передбачає  проведення дослідження стану ринку праці в Рівненській та Волинській областях, закупівлю обладнання для підготовки робітників за професіями, які визначені з урахуванням потреб роботодавців субрегіону, навчання та мотивація молоді для започаткування власної справи. Проект розпочався у вересні 2014 року і триватиме 30 місяців.

    Проект виконується управлінням освіти та науки Рівненської обласної державної адміністрації у партнерстві з  управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та Волинським ресурсним центром в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

    volyninfo.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.