• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За сміттєзвалища в першу чергу повинна відповідати місцева влада, – Семерак
    Опубликовано: 2016-12-28 14:02:47

    Органи місцевого самоврядування не володіють інформацією про сміттєзвалища, які є на їхній території. Із 30 тисяч таких об’єктів лише п’ята частина – паспортизовані. Це свідчить про те, що місцева влада не збиралась вирішувати проблему.

    Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) висловив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

    У першу чергу відповідальними за сміттєзвалища є органи місцевого самоврядування.

    «Кожен із нас платить комунальну плату за вивезення сміття. Державні підприємства проводять тендери, визначаючи, яка із компаній збиратиме ці відходи, куди везтиме і як їх утилізовуватимуть чи сортуватимуть», – наголосив Семерак.

    Та дуже часто місцева влада навіть не володіє інформацією про сміттєзвалища, які є на їхній території.

    «Раніше було прийнято вважати, що в Україні існує 30 тисяч сміттєзвалищ. Та коли ми звернулися до органів місцевого самоврядування, які б і мали організовувати роботу цих підприємств, з проханням надити інформацію про підконтрольні їм полігони для відходів, я був шокованим. Пройшло сім місяців – Херсонська, Одеська області та місто Київ не надали жодного повідомлення щодо цього. Якість інформації, яка надійшла від інших областей, теж викликала занепокоєння», – розповів міністр.

    У результаті із 30 тисяч сміттєзвалищ, на сьогодні існує лише трохи більше шести тисяч паспортизованих об’єктів.

    «Тобто, органи місцевого самоврядування не збиралися вирішувати цю проблему. Нам доводиться їх заставляти», – зазначив Остап Семерак.

    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.