• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кому віддали Томашгородське бурштинове родовище: китайський і волинський слід
    Опубликовано: 2016-12-24 14:31:46

    Вже другу сесію підряд Рівненська обласна рада віддає багаті на бурштин землі фірмам із засекреченим корінням. Як з`ясувала «Четверта влада», минулого разу землі віддали фірмі екс-регіонала Володимира Продивуса. Сьогодні ж 457 гектарів отримала новостворена фірма «Санкамян». Окрім незнайомого рівнянам Лян Яна ниточки від неї ведуть до сарненського нардепа Сергія Євтушка і екс-начальника міліції Волині Віктора Лисюка. Про те, хто стоїть за бурштиновим дозволом - далі у публікації.

    Прогнозоване «ЗА»

    23 грудня 11:00. Під стінами Рівненської ОДА – пікет. Активісти протестують через загрозу фірм отримати бурштинові землі. Втім питання щодо продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами депутати вирішують розглядати під кінець сесії. Зрештою, за жодне з них не голосують.

    Дійшла черга до питання № 52. «Про погодження надання надр у користування товариству з обмеженою відповідальністю «Санкамян» з метою видобування бурштину Томашгородського родовища, що знаходиться у Сарненському та Рокитнівському районах Рівненської області». Починається обговорення.

    Позафракційний депутат Юрій Шарманський звертає увагу на вибірковість у обранців у наданні фірмам в користування бурштинових надр. Йдеться про п`ять фірм, яким у березні Рівнеоблрада не надала спецдозволи. Тепер підприємства намагаються отримати їх через суд.

    – Дуже дивує, вражає вибірковість. Комусь даємо, комусь не даємо, – говорить депутат Шарманський, – Проект рішення сформовано таким чином: «Погодити надання надр», якщо буде недостатньо голосів для прийняття рішення, буде мовчазна згода.

    Він вносить проект рішення про відмову у наданні надр. «За» проголосували лише четверо: Юрій Шарманський, Михайло Кириллов, Микола Мельник і Юрій Благодир. Рішення не прийняте.

    Депутат Павло Кравчук пропонує зменшити кількість гектарів до 100, бо 457 – «це дуже багато для однієї фірми». Його теж не підтримали. Натомість, голова екологічної комісії Володимир Валявка переконував, що компанія повністю узгодила питання з місцевими громадами, має всі документи на руках «тому висновок комісії був позитивний».

    volynnews.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.