• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Аграрії будуть звільнені від фінансових санкцій за вчинені у 2016 році помилки з розподілом податкового кредиту
    Опубликовано: 2016-12-24 10:31:48

    Реєстрація податкових накладних у відповідному реєстрі з липня 2017 року буде достатньою підставою для формування податкового кредиту і не потребуватиме будь-яких інших підтверджувальних документів. Також, згідно з законом, аграрії будуть звільнені від фінансових санкцій за вчинені у 2016 році помилки з розподілом податкового кредиту в рамках спецдекларацій. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради.
    Верховна Рада 21 грудня прийняла закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)» (№5368), яким ввела єдиний реєстр заявок на відшкодування ПДВ при експорті замість двох, що є кроком на шляху до встановлення прозорого механізму відшкодування й усунення корупції. Крім того відшкодування ПДВ Казначейством буде здійснюватися виключно на підставі даних Єдиного публічного реєстру заявок, таким чином будуть скасовані «висновки» ДФС.
    Прийнятим в той же день законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» (№5132), Рада також запровадила ряд важливих новацій. Так, ставка єдиного податку 4-ї групи підвищується на 17%, що, наприклад, у випадку з ріллею означає її збільшення з 0,81% до 0,95% нормативної грошової оцінки землі. При розрахунку бази оподаткування єдиним податком 4-ї групи індекс споживчих цін у 2015 році приймається рівним 100%, а мінімальна ставка податку на землю встановлюється на рівні 0,3%.

     

    infoindustria.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.