• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укрспирт треба роздержавити до кінця року – міністр АПК
    Опубликовано: 2016-11-23 08:00:00

    - За 25 років незалежності України Кабінет міністрів проголосував за законопроект про демонополізацію ринку спирту. Про це заявив в ефірі програми "Лівий берег" міністр АПК Тарас Кутовий.

    - Ми свою роботу в Кабміні зробили. Я буду робити свою роботу і в парламенті, щоб народні депутати проголосували за цей законопроект. Особисто буду збирати голоси. Маю переваги – я з ними працював. Маю непогані зв'язки в аграрному комітеті, знаю там депутатів.

    Проект планується винести на розгляд парламенту разом із блоком бюджетоформуючих законопроектів. Орієнтовно до 15 грудня.

    - На демонополізацію ринку спирту відведено наступний рік, тому ми обмежені у часі, - наголошує міністр. – В кінці 2017 року закінчується етап виробництва спирту державою.

    До продажу пропонуватимуть 80 спиртзаводів, що входять до державного підприємства "Укрспирт".

    - Ідея полягає в тому, що ми продаємо кожен завод окремо і всі заводи одночасно, - пояснює Кутовий. – В першу чергу заводами мають зацікавитися горілчані компанії. Орієнтовно це буде десь 20-25 заводів. Вони мають забезпечити квоту виробництва харчового спирту -19 млн дал. Всі інші займатимуться виробництвом біоетанолу тощо.

    Монопольне виробництво спирту у світі зберігається нині в Україні та Білорусі.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.