• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ВАР закликає ВР прийняти законопроект щодо децентралізації управління землями
    Опубликовано: 2016-11-01 14:00:00

    Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) вважає необхідним прийняття Верховною Радою у другому читанні законопроекту №4355 щодо децентралізації управління землями за межами населених пунктів і просить спікера парламенту Андрія Парубія про зустріч-нараду щодо даної законодавчої ініціативи.

    Проект закону №4355 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням та охороною земель» був прийнятий парламентом у першому читанні 19 квітня. Його норми дозволять територіальним громадам отримати у власність державні землі за межами населених пунктів. Повноваження з розпорядження такими землями перейдуть від центрального органу, який реалізує державну політику у сфері земельних відносин (Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру), до сільських, селищних та міських рад. Таким чином прийняття законопроекту дозволить усунути корупцію у сфері розпорядження землями за межами населених пунктів.

    З метою підтримки даного законопроекту ВАР планує провести масштабну акцію під стінами Верховної Ради.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.