• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держпродспоживслужбу закликали перевірити виробників харчової продукції
    Опубликовано: 2016-09-28 18:00:00

    З урахування сумної статистики щодо кількості отруєнь в регіонах, Держпродспоживслужба мала би активізувати свою роботу щодо проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують в Україні продукти харчування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Сергій Тригубенко, президент Всеукраїнського об'єднання Федерація роботодавців агропромислового комплексу та продовольства України.

    “Продовжуючи тему якості продуктів харчування, точніше відсутності цієї якості ... Володимир Лапа визнав, що діюча система контролю за дотриманням виробниками стандартів якості харчової продукції а) недосконала, б) майже не лишає шансів притягнути до відповідальності порушників.

    У зв’язку з цим, у мене конкретне запитання: що потрібно зробити? Які зміни у який закон чи законодавчий акт внести? Як нардеп, заявляю про готовність підтримати відповідний законопроект або ініціативу, і прошу Держпродспоживслужбу направити проекти пропонованих змін”, — написав нардеп.

    Разом з тим, за словами політика, окрім констатації низької ефективності системи державного контролю, Держпродспоживслужбі для початку варто би було активізувати роботу в рамках діючих своїх функцій.

    "Держпродспоживслужбі для початку пропоную активізувати роботу в рамках діючих функцій, а саме проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, які виробляють та реалізовують в Україні продукти харчування — особливо молочні та м’ясні, — додав він.

    За словами Сергія Тригубенка, згідно статистичних даних, споживачі найчастіше труяться від вживання неякісних молочних продуктів. На другому місці — випадки спалахів кишкових інфекцій від вживання м’яса.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.