• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна знайшла заміну білоруському авіапаливу
    Опубликовано: 2016-09-21 19:00:00

    Імпортні поставки авіапалива в Україну в серпні 2016 року зросли на 80% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 24,6 тис. т.

    "Зважаючи на припинення поставок авіапалива з Білорусі, імпортний ресурс надходив з п'яти напрямів. Найбільші поставки в серпні були з Литви - 6,3 тис. т прийняли WOG, ОККО і "Балтик Граунд Сервіс", - йдеться в повідомленні.

    Також 5,7 тис. т становили поставки реактивного палива з Ізраїлю для WOG і "Глуско Енерджи".

    А з Туркменістану було відправлено 4,6 тис. т реактивного палива для "УТН-Груп".

    Крім цього, невеликі обсяги постачалися з Азербайджану ("Альянс Енерго Трейд", ТД "Елемент", "Сокар") і Греції (ТД "Елемент").

    У цілому, імпортні поставки авіапалива в Україну в серпні 2016 року збільшилися на 80% порівняно з аналогічним періодом 2015 року, до 24,6 тис. т.

    Як повідомлялося, білоруські виробники й експортери нафтопродуктів з грудня минулого року не здійснюють відвантаження авіапалива в Україну. Приводом для зупинки поставок стали вимоги ДФС з нарахування підвищеного акцизу шляхом переведення продукту з категорії "паливо для реактивних двигунів" у групу "бензини спеціальні" в підгрупі "легкі дистиляти". Це зобов'язало б імпортера "Білоруська нафтова компанія" платити акциз не 23/т, а 202/т (ставки станом на 2015 р.), що робить цей товар на ринку неконкурентоспроможним.

    Повідомлялося, що заборона на поставки РП в Україну діятиме до вирішення конфлікту в суді.

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.