• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Шалені знижки: стартова ціна ОПЗ дешевше квартири олігарха
    Опубликовано: 2016-09-13 17:00:00

    Через відсутність заявок інвесторів конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу зі стартовою ціною 13,175 млрд грн (близько 520 млн дол.) був зірваний 18 липня цього року. Стартова ціна великого хімічного підприємства, який буде виставлений на повторний приватизаційний аукціон в кінці жовтня, може скласти 150 млн дол. Про це повідомив глава Фонду державного майна Ігор Білоус.

    «Я думаю, що потрібно поставити стартову ціну близько 150 млн доларів», - сказав Ігор Білоус. Він повідомив, що сьогодні, 13 вересня, буде засідати робоча група з підготовки приватизації заводу, де буде встановлена ​​стартова ціна, після чого дане рішення буде винесено для прийняття Кабінетом міністрів.

    «Сьогодні ми оцінюємо 100% акціонерного капіталу в 260 млн дол. Продаємо ми 99,6% і нам потрібно знизити стартову ціну. На скільки знизити, ми сьогодні будемо дискутувати: нижче на 10 млн дол., на 50 млн дол. Або на 100 млн дол.», - зазначив очільник Фонду державного майна, додавши, що ціну необхідно знизити для залучення більшого кола інвесторів.

    «У нас є бажаючі купити: це як мінімум одна американська компанія, компанії з Єгипту, Омана і Туреччини. Я думаю, що їх буде більше після оголошення стартової ціни», - додав він.

    Журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва так прокоментувала заяву Ігоря Білоуса на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:  "Для порівняння - квартира Ріната Ахметова в Лондоні коштує 221 млн доларів. Слоган ФДМУ: прикуп класний - завод дешевше квартири».

    Довідка: Одеський припортовий завод (місто Южне, Одеська область) - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.