• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Посол Казахстану розглядає розширення товарообігу з Україною
    Опубликовано: 2016-09-10 10:00:00

    Під час Національного форуму ICC Ukraine, який сьогодні проходить у Києві, нещодавно призначений посол Казахстану в Україні Ордабай Самат Ісламович заявив про необхідність розширення товарообігу між двома братніми державами.

    Казахстан в цьому році, як і Україна, відзначає 25-річчя свого суверенітету. За цей час країна залучила 226 млрд дол. прямих інвестицій.

    Під час свого виступу пан посол  зазначив наступне: "Українська продукція в Казахстані традиційно затребувана, і її більше ніж білоруської. Товарообіг між країнами раніше становив близько 5 млрд. доларів. Але на сьогоднішній день він скоротився до 2 млрд. дол. Такий стан речей не відповідає потенціалу торгово-економічних відносин між Україною та Казахстаном. Тому однією з пріоритетних задач на сьогоднішній день є розширення товарообігу між двома країнами. Зараз 54% від усього зовнішнього товарообігу у Казахстані припадає на  країни ЄС і складає приблизно 55 млрд дол."

    Також Ордабай Самат Ісламович проінформував, що Казахстан планує розвивати свою економіку завдяки відходу від сировинної залежності та виробництву продукції з великою доданою вартістю, розвитку високотехнологічного виробництва.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.