• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Голова земельного підкомітету ВРУ розповів, коли відкриють ринок землі
    Опубликовано: 2016-09-10 08:00:00

    Як заявив нещодавно Президент України Петро Порошенко, мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, який діє з 2001 року, стримує інвестиції в економіку України, зокрема, в аграрний сектор. Глава держави недвозначно натякнув, «що земельне питання необхідно швидше вирішити».

    Лідери парламентських політичних сил навряд чи ризикнуть піднімати тему скасування земельного мораторію до наступних виборів до Верховної Ради, тому введення повноцінного ринку земель не варто очікувати в найближчі 3-5 років. Про це в інтерв'ю порталу Hubs заявив голова підкомітету з питань земельних відносин Аграрного комітету ВРУ, народний депутат Олег Кулініч.

    «Особисто я не бачу в стінах парламенту необхідної кількості голосів за законопроект «Про обіг земель». Чому? Тому що, коли політична сила приходить до влади, її точка зору в цьому питанні кардинально змінюється. До виборів лідерам політичних сил взагалі не вигідно говорити про повноцінний ринок землі. Я вважаю, що протягом 3-5 років повноцінного відкриття ринку землі не буде», - зазначив Олег Кулініч.

    За його словами, зараз подібну законодавчу ініціативу могли б не підтримати не тільки парламентські фракції і групи, а й деякі мажоритарники, які представляють сільські округи.

    Олег Кулініч нагадав, що метою мораторію початково було дати можливість малому і середньому бізнесу підтягнути свою матеріально-технічну базу, щоб в перспективі увійти на ринок землі повноцінними гравцями. На думку голови земельного підкомітету, зараз ця мета частково досягнута, тому необхідно дуже поступово і юридично грамотно рухатися в напрямку відкриття ринку.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.