• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд розглянув результати фінансово-економічної діяльності Укрзалізниці у 2005 році
    Опубликовано: 2006-02-21 11:07:00

    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров провів нараду, в ході якої розглядалися результати фінансово-економічної діяльності Укрзалізниці у 2005 році.

    Відкриваючи нараду Глава Уряду підкреслив важливу роль Укрзалізниці у народному господарстві України. Юрій Єхануров також наголосив на необхідності розбудови інфраструктури Укрзалізниці та проведення відповідної амортизаційної політики, щоб уникнути старіння залізничного господарства.

    Міністр транспорту та зв’язку Віктор Бондар відзвітував за діяльність Укрзалізниці за минулий рік, а також представив пропозиції фінансового плану на 2006 рік. Зокрема у плані на наступний рік передбачено залучення зовнішніх запозичень на оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

    Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх представив підсумки фінансово-економічної діяльності Укрзалізниці за 2005 рік. Зокрема показники з вантажоперевезень, перевезень пасажирів, а також відрахування Укрзалізницею коштів до Державного бюджету України, що становлять 6 млрд. грн., що на 2.3 млрд. грн. більше аналогічного періоду минулого року. Він також зазначив, що необхідно докласти максимум зусиль для уникнення тенденції старіння основних фондів Укрзалізниці.

    У обговоренні проекту фінансового плану взяли участь Міністр промислової політики Володимир Шандра, Міністр юстиції Сергій Головатий та Міністр економіки Арсеній Яценюк, який зокрема зазначив, що залізничний транспорт відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні ВВП. „Залізничний транспорт складає 20% у валовому внутрішньому продукті”, – зазначив Арсеній Яценюк.

    Підсумовуючи Юрій Єхануров відзначив, що на Укрзалізниці лежить велика відповідальність, особливо у здійсненні державної політики „Україна – транзитна держава”. Керівник Уряду також звернув увагу учасників наради на те, що до травня цього року необхідно представити Фінансовий план на 2006 рік, що є особливо важливим для формування Державного бюджету на наступний рік.

    Прес-служба Прем’єр-міністра



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.