• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Восени ціни на продукти зростуть
    Опубликовано: 2016-08-12 00:01:00

    Вартість вітчизняних продуктів і речей може піднятися восени, прогнозують спеціалісти. Пов'язують це із посиленням інфляції в Україні.

    "Є всі передумови, щоб вона була не 8-10 відсотків, як казали в НБУ раніше, а понад 20 відсотків. На жаль, багато процесів, що її посилюватимуть, є результатом непродуманих дій влади", - пояснює порталу "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

    За його словами, найбільше на інфляцію вплине підвищення цін на опалення. Через це більше коштів виділятимуть на субсидії із державного бюджету. Ймовірно, щоб збільшити кількість грошової маси, влада вдаватиметься до видруку нових купюр.

    "Крім цього, уряд ще збирається підвищити пенсії восени. Зазвичай такі загравання із електоратом у далеко не найкращі економічні часи лише сприяють тому, що гривня знецінюється більше. Наслідком буде подорожчання продуктів й інших вітчизняних товарів. Думаю, ціни піднімуться щонайменше на 10-12 відсотків. Звісно, дорожчатимуть й іноземні товари. Якщо подорожчає пальне, то вже до грудня варто очікувати нової хвилі підняття цін. Адже вартість бензину і дизпалива є практично в кожному товарі — від овоча до побутової техніки. Все це транспортують", - пояснює спеціаліст.

    Нагадаємо, цього місяця може на 11% подешевшати цукор. Про це повідомили у національній асоціації "Укрцукор".

    tenews.te.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.