• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нафтогаз vs Газпром: чого Україна чекає від Стокгольмського арбітражу
    Опубликовано: 2016-07-19 13:00:00

    Ціна на газ для України буде залежати від результатів арбітражу між НАК "Нафтогаз України" та російським "Газпромом".

    Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі сказав голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

    "Багато хто не знає, але ціна для України на газ буде залежати від результатів арбітражу між Нафтогазом і Газпромом. Залежно від того, отримає Україна ціну "хаб плюс" або "хаб мінус", це вплине на утворення ціни усередині країни. Якщо буде вища ціна, то і видобуток буде вищим", - сказав Прохоренко.

    За його словами, Укргазвидобування налаштоване досить оптимістично щодо перспектив збільшення видобутку газу, адже з вересня у галузі сталися важливі зміни.

    "З вересня галузь досягла зниження ренти. Приватні компанії отримали режим оподаткування 29/14, Укргазвидобування отримало з 1 квітня ренту 50%, але у податковому кодексі передбачене зниження до рівня приватних компаній", - розповів голова УГВ.

    Він нагадав, що у квітні була встановлена єдина гранична ціна на газ для усіх категорій споживачів.

    "Були вирівняні ціни – ми отримали ту ціну, за якою продають газ і приватні компанії. Ці кошти ми можемо інвестувати у видобуток. Третє – це те, що уряд ставить перед собою конкретні цілі. Четверте – це створення асоціації", - зазначив Прохоренко.

    Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" через Стокгольмський арбітраж сподівається змусити Газпром продавати паливо за ціною "хаб мінус транспорт".

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.