• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Естонія виділила 100 тис. євро на розробку електронної системи промислового вилову риби в Україні
    Опубликовано: 2016-07-11 22:00:00

    Міністерство закордонних справ Естонії виділило грант у 100 тис. евро на проект із розробки та запуску інформаційної системи моніторингу промислового вилову риби в Україні. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

    Згідно з повідомленням, таким чином в Україні з'явиться можливість в режимі реального часу відслідковувати обсяги промислового вилову риби.

    "Україна отримає електронну інформацію про операції та угоди в сфері рибного господарства, історію даних всього сектору професійного рибальства: дозволи на вилов, дані про вилов та про первинний продаж, декларацію про розвантаження, транспортні документи. Програма також буде інтегрована з реєстром риболовних суден", - уточнив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

    За інформацією відомства, проект із впровадження відповідної системи розраховано на 9 місяців – з вересня 2016 по травень 2017 року. Він складається з 5 етапів.

    "На першому етапі, з вересня по жовтень, естонською стороною буде здійснено аналіз рибного господарства України та проведено технічні роботи (розроблено панель адміністратора з базовими функціями, адаптовано елемент звітності). З листопада по лютий естонські та українські спеціалісти разом працюватимуть над адаптацією системи. У березні система моніторингу промислового вилову риби має розпочати роботу у тестовому режимі. В подальшому її роботу координуватиме українська сторона, якій естонські колеги організують необхідне навчання", - пояснюється у повідомленні.

    Нагадаємо, в середині червня Держрибагентство відзвітувало про реформування відомства і плани роботи. Зокрема, йшлося про реформування органів рибоохорони та запуск рибного патруля, який починає свою роботу в Київській області в червні, боротьбу з корупцією і зміну 13 керівників ДП, плани щодо їх приватизації.

    При цьому на наступний рік було анонсовано: стимулювання розвитку фермерського розведення риби (аквакультури) через зниження орендної плати за використання земель водного фонду, оновлені і прозорі умови режиму для СТРГ, гармонізація законодавства з нормами ЄС для розвитку виробництва органічної риби та водоростей.

    112.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.