• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МЕРТ прогнозує скорочення сільгоспвиробництва на 0,2%
    Опубликовано: 2016-06-18 18:00:00

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує скорочення сільськогосподарського виробництва в 2016 році на 0,2% в порівнянні з 2015 роком.

    При цьому основними факторами скорочення виробництва можуть стати висока конкуренція на внутрішньому ринку, втрата ринків збуту молочної продукції в країнах СНД, нові умови спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв і висока собівартість виробництва.

    У той же час, на думку аналітиків міністерства, позитивно на обсяги сільгоспвиробництва можуть вплинути поліпшення внутрішнього споживчого попиту, погодний фактор (значна кількість опадів у період дозрівання), а також зміна структури посівів на користь ярих зернових, що дозволить досягти кращої динаміки рослинництва у другому півріччі.

    Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі зберегло прогноз скорочення сільськогосподарського виробництва в Україні в першому півріччі 2016 року у рівні 1%. Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-квітні 2016 року скоротилося на 1,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.