• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна готова виступити гарантом продовольчої безпеки Ірану – Тарас Кутовий
    Опубликовано: 2016-06-10 12:00:00

    Україна готова збільшувати обсяги продовольчого експорту до Ірану і співпрацювати у галузі сільського господарства, тваринництва та органічного виробництва. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі із делегацією Ісламської Республіки Іран на чолі із заступником Міністра оборони та підтримки збройних сил Ісламської Республіки Іран і Генеральним директором компанії «ЕТКА» Мохаммадом Мехді Кярбалаї, повідомили AgroNews.ua в прес-службі Мінагрополітики в четвер.

    «Іран входить до складу основних торговельних партнерів України за обсягами закупівель сільськогосподарської та харчової продукції. За 3 місяці 2016 року Іран займає восьме місце у ТОП-10 країн за обсягами експорту української продукції. Ми маємо намір розвивати наше співробітництво на якісному рівні й надалі. Україна готова виступити гарантом продовольчої безпеки Ірану», – наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України.

    Тарас Кутовий зазначив, що у рамках спільної двосторонньої робочої групи необхідно приділити увагу збільшенню можливостей обсягів виробництва сільськогосподарської продукції в Україні.

    «Для цього ми бачимо два основних напрямки: приватизація державних підприємств та стабільне партнерство у розвитку малих фермерських господарств, що має бути мотивоване інвестиціями», – пояснив Міністр і  підкреслив, що ці напрямки збігаються з розробленою стратегію міністерства, одним з головних якої є розвиток малого та середнього фермерства за підтримкою держави.

    Зі свого боку, пан Мохаммад Мехді Кярбалаї зауважив, що Іран вбачає великій потенціал у розвитку двосторонньої співпраці з Україною у галузі сільського господарства, фермерства та тваринництва. Крім того, іранська сторона висловила готовність брати участь у процесі приватизації державних підприємств та розвитку малого фермерства в Україні. Пан Мохаммад Мехді Кярбалаї підкреслив, що Ісламська Республіка Іран готова поділитися своїм досвідом у сфері виробництва органічної продукції та переформатувати торгівельну систему експорту та імпорту між двома країнами на більш якісний рівень.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.