• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виручка металургійних підприємств в Україні у І кварталі скоротилася на 16%, - МЕРТ
    Опубликовано: 2016-06-04 12:00:00

    В Україні у І кварталі виручка підприємств металургійного комплексу скоротилася на 16% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. У 2015 році підприємства комплексу отримали сукупний збиток 33,9 млрд грн. При цьому металурги залишаються найбільшими платниками податку в країні і в 2015 році перерахували до держбюджету 11,3 млрд грн.

    Про це повідомила прес-служба МЕРТ на сторінці в Facebook.

    Перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Степан Кубів та перший заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів сьогодні зустрілися з українськими металургами, йдеться в повідомленні. На ній представники металургічної галузі розповіли про проблеми, з якими вона зіткнулась. Це - криза перевиробництва сталі у світі, скорочення ринків збуту, відсутність споживання металопродукції на внутрішньому ринку (на експорт відправляється 85%) та низький рівень модернізації підприємств.

    Основною перешкодою для модернізації галузі є низький рівень інвестицій (у середньому 27 дол на тонну сталі), труднощі в отриманні іноземних кредитів та відсутність державної політики щодо розвитку чорної металургії.

    У зустрічі брали участь представники об'єднання підприємств "Металургпром", Федерація металургів України, "Метінвест-Ресурс", "Інтерпайп-Україна", "Арселорміттал", ДП "Укрпромзовнішекспертиза", ДП "Держзовнішінформу".

    Відзначається, що гірничо-металургійний комплекс – одна з ключових галузей економіки. Металургійні підприємства формують майже 12% обсягу ВВП і забезпечують 30% усієї валютної виручки.

    112.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.