• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Австрійські торгівельні мережі зацікавилися українськими продуктами
    Опубликовано: 2016-05-19 17:00:00

    17 травня у Відні в рамках Vienna Trade Fair відбулася серія зустрічей представників українських виробників солодощів, рибних продуктів, напоїв, меду, молочних та інших продуктів харчування і товарів масового вжитку та закупівельників найбільших австрійських торгових мереж REWE/Billa, SPAR та METRO, які разом покривають майже 75% ринку роздрібної торгівлі в регіоні. Повідомили у Посольстві України в Республіці Австрія.

    Vienna Trade Fair, який відбувся за ініціативи Посольства України в Республіці Австрія, мав на меті сприяти налагодженню прямих контактів українських експортерів з найбільшими роздрібними мережами Австрії. Як повідомили у посольстві, за результатами переговорів спостерігається значний інтерес австрійського бізнесу до українських продуктів. У майбутньому очікується підписання контрактів на експорт української продукції.

    Олександр Щерба, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія: «Така ініціатива – це абсолютно новий підхід у роботі української дипломатії, адже ми безпосередньо організували зустріч найвищих представників обох сторін в одному місці та в один час. Уже сьогодні ми бачимо інтерес щонайменше зі сторони METRO і невдовзі очікуємо інформацію від REWE/Billa та SPAR».

    Австрійська сторона зазначила, що серед українських товарів найбільше їх цікавлять кондитерські вироби, печиво, дитяче харчування, сухофрукти, горіхи, соки та безалкогольні напої. Для участі в зустрічах були відібрані 11 найкращих компаній з Україні, які вже експортують до ЕС або найбільш підготовлені до цього. Міжнародна аудиторська компанія «Делойт» в Україні виступила співорганізатором події та провела масштабну підготовчу роботу з експортерами, створивши фундамент для успішних переговорів. Зокрема, були проаналізовані очікування та потреби австрійських торгових мереж, а також відповідність українських виробників високим вимогам ЄС з якості, логістики, маркування тощо.

    Представники Делойт також брали участь у зустрічах В2В для того, щоб підготовити рекомендацій для експортерів на майбутнє. Грегорі Фішман, старший радник з питань інвестицій компанії «Делойт» в Україні: «Головне не те, що відбулося сьогодні – а те, що відбуватиметься опісля. Сьогодні ми отримали перше зелене світло та корисні поради від австрійської сторони, і тепер очікуємо на переведення переговорів у практичну площину та вже за 6 місяців – появу українських продуктів на полицях австрійських супермаркетів».

    Як зазначила одна із компаній-учасниць Vienna Trade Fair: «Такі події, коли Міністерство закордонних справ проявляє себе у дії, є надзвичайно важливими та насправді допомагають бізнесу. Ми дуже давно не спостерігали схожих практик на ринку, але як компанія, яка останнім часом досить активно займається експортом, ми знаємо, як складно отримати можливість провести зустріч з роздрібними мережами і скільки перешкод та посередників для цього потрібно пройти».

    Австрія – це один із найгерметичніших та найбільш купівельноспроможних ринків у Європі. Сьогодні частка Австрії в українському експорті та імпорті складає менше 1%. Обсяги українського експорту товарів до Австрії за підсумками 2015 року склали 347,2 млн дол. і скоротилися порівняно з показником попереднього року на 34,6%. Більшість експорту складає залізна руда та деревина. Серед продуктів харчування австрійські споживачі наразі мають можливість придбати український мед та яблучний концентрат. Головними організаторами події виступили Посольство України в Республіці Австрія, аудиторська компанія «Делойт» в Україні та Австрії, та комунікаційне агентство The Willard Group. Подія відбулася також за підтримки Федеральної палати економіки Австрії (WKO) та Ukrainian Circle Vienna.

    galinfo.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.