• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна має власні запаси нафти на тисячу років - експерт
    Опубликовано: 2016-05-12 10:00:00

    Науковці України та Польщі дійшли висновку, що запасів газу в басейні Чорного моря при нинішніх об'ємах використання вистачило би на тисячу років. Про це «Погляду» заявив експерт галузі Михайло Пирог.

    "Безумовно, можливості нафтовидобувної промисловості в Україні є грандіозними", – стверджує фахівець.

    "Справа у тім, що запаси розміщені у різних басейнах. Близько третини, за прогнозами науковців, міститься у надрах Західної України. Стільки ж (хоча ми не можемо говорити про якісь точні цифри) є у покладах Дніпровсько-Донецької западини. Також величезні об'єми припадають на Чорне море".

    За словами фахівця, українські та польські науковці зробили оцінку перспективи басейну Чорного моря і дійшли висновків, що Україна має запаси на тисячу років.

    Також учені розробили технологію видобутку газу з газогідрату. При залученні інвестицій у дослідження родовищ, Україна вже за кілька років може отримати перші результати – промисловий газ.

    "Запаси газогідратів усього басейну Чорного моря оцінюють у близько 50 трильйонів кубометрів, – додає експерт. – Якщо врахувати, що протягом року Україна видобуває близько 20 млрд тонн, то вказаних об'ємів вистачило би на сотні, а то й тисячі років.

    І це цілком реальна оцінка. Якщо профінансувати належним чином розробку родовищ, Україна отримає промислову продукцію вже у найближчому майбутньому".

    Михайло Пирог додає, що орієнтуватися варто не лише на басейн Чорного моря, як це відбувається зараз. Нині основні запаси природного газу наявні у Росії (близько 48 трильйонів кубометрів), у Ірані (майже 30 трильйонів) і Катарі (дещо менше 30-ти трильйонів кубометрів).

    Експерт переконаний, якби Україна зорієнтувалася на власний газ, могла би лідирувати у світі. Великою проблемою фахівець називає невдалу інвестиційну політику в Україні. Інвестори не отримують гарантій від уряду, відтак не ризикують вкладати власні гроші.

    Також Михайло Пирог зазначає, що надто обтяжливим є податкове законодавство і до прикладу ставить Росію, де п'ять років тому розробки корисних копалин звільнили від податків на 15 років.

    pohlyad.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.