• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Польща підписали протокол зі співробітництва у сфері АПК
    Опубликовано: 2016-05-01 14:00:00

    Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька та заступник Міністра сільського господарства та розвитку села  Республіки Польща Ева Лєх підписали протокол 4-го засідання україно-польської робочої групи з питань співробітництва у галузі сільського господарства, повідомили AgroNews в прес-службі Мінагрополітики.

    «Одразу хочу відзначити, що останнє спільне засідання робочої групи з питань сільського господарства України та Польщі відбулось у 2013 році. Для нас надзвичайно важливим було актуалізувати спільні напрями роботу у сфері сільського господарства та окреслити найближчі плани роботи. Діяльність Міжвідомчої робочої групи з питань співробітництва в галузі сільського господарства є важливим механізмом поглиблення двостороннього співробітництва в сфері АПК між нашими країнами», - відзначила заступник Міністра Владислава Рутицька.

    Серед актуальних питань двосторонньої співпраці сторони відзначили

    - залучення польських експертів та інвесторів у проекти підтримки малих та середніх фермерських господарств;

    - адаптація польського досвіду кооперативних господарств, менеджменту галузі та бізнесу відповідно до європейських стандартів;

    - залучення інноваційних технологій в АПК;

    - забезпечення європейських стандартів якості та безпеки продуктів харчування.

    «Україна вбачаєперспективи розвитку торгівельних відносин із Польщею в агросекторі і готова нарощувати експорт сільськогосподарської продукції. Окрім того, ми розраховуємо на підтримку польської сторони у питаннях просування сільгосппродукції на ринки ЄС. Окремий напрямок співробітництва – науково-дослідна сфера, як основа сталого та інноваційного розвитку агропромислового виробництва в країні», - додала Владислава Рутицька.

    Крім того, Українська Сторона запропонувала створити спільний Консультативно-тренінговий центр (КТЦ) - цикл послуг (включаючи дистанційні), який складатиметься з професійних консультацій і стажування спеціалістів.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.