• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Росія блокує транзит української кондитерки до Грузії та Азербайджану
    Опубликовано: 2016-04-07 15:00:00

    Транзит українських кондитерських виробів заблокований Російською Федерацією в напрямку Грузії і Азербайджану, повідомив президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

    "Майже півсотні вагонів з українською продукцією призначенні для Азербайджану більше місяця стояли на митному посту "Дербент" в Дагестані, і тільки на початку квітня їх розгорнули назад в Україну. А днями російська митниця зупинила всі вантажі на митному посту "Ларс" на кордоні з Грузією, заблокувавши наші поставки в цю країну", - сказав Олександр Балдинюк.

    За його словами, співробітники відповідних митних постів РФ пояснили, що транзит по території їхньої країни для української кондитерської продукції знову заборонений нібито через санітарне ембарго, введене Росспоживнаглядом ще в 2014 році.

    Вихід з ситуації, що склалася О.Балдинюк бачить в налагодженні альтернативного транзиту по Чорному морю через поромні переправи.

    "Але за останніми підрахунками, виробникам пропонується тариф на перевезення розрекламованим альтернативним маршрутом по порому, який іноді майже вдвічі перевищує вартість транзиту через Росію і фактично робить велику частину наших товарів для Кавказу і Центральної Азії неконкурентоспроможними, а такий транзит - невигідним", - повідомив він.

    Президент "Укркондпрома" додав, що, наприклад, вартість транзиту одного вагона в Азербайджан через Росію становить $ 4,8 тис., поромом - $ 7,3 тис.

    О.Балдинюк вважає, що уряду України необхідно активізувати роботу по формуванню конкурентоспроможних тарифів на доставку вантажів поромом в обхід РФ, посилити міжнародний тиск на Росію у зв'язку з грубим порушенням з її боку зобов'язань щодо забезпечення безперешкодного міжнародного транзиту на її території.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.