• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні рекордно подорожчала гречка
    Опубликовано: 2016-02-23 23:00:00

    У супермаркетах країни за цей стратегічний продукт просять подекуди вже до 50 грн./кг. В той час, як на інтернет - ресурсах оптового продажу гречку продають ще по 21,5- 25, 00 грн./кг., однак більшість пропонованого товару – китайського виробництва. Дешевше гречку поки можна придбати і на місцевих ринках. Приміром, на Львівщині на найбільшому оптовому ринку "Шувар" гречку продають ще по 25-26 грн./кг.

    За прогнозами аграріїв, вартість гречки буде зростати й надалі, через дефіцит продукту та величезний попит серед населення. В Міністерстві агрополітики кажуть, що минулорічний урожай гречки був на 15 % менший, а от кількість оптовиків, які готові вже зараз купувати її навіть по 27 грн. зростає. За словами Ольги Мозгової – аналітика центру "Украгроконсалт" - вартість гречки в роздрібному продажу може сягнути і 50 грн. через те, що аграріям її сіяти просто не вигідно. Експерт каже, що щороку посівні площі скорочують на 10-15%.

    Попри те, що в Мінагрополітики ще минулого року пообіцяли підтримати українських фермерів, досі питання збільшення посівів гречки не отримало належного вирішення. Тому подорожчання гречки у 2016 році стає неминучим. Нагадаємо, щороку українці з'їдають 180 тисяч тон гречки, в середньому кожен житель країни споживає до 3-3,5 кг. гречки на рік.
     
    Любов Кінаш

    tenews.te.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.