• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна хоче повернути туркменський газ
    Опубликовано: 2015-12-28 14:00:00

    Україна зацікавилась відновленням поставок природного газу з Туркменістану. Окрім того, Київ має намір розширяти співпрацю з цією країною в енергетичних питаннях. Для цього будуть проведені додаткові обговорення між сторонами.

    Україна та Туркменістан обговорили можливість відновлення поставок природного газу з Туркменістану. Реалізацію цього проекту обговорив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час візиту до Туркменістану, передає прес-служба Міненерго.
     
    Зокрема, було запропоновано відновити поставки туркменського газу, використовуючи газопровідну систему «Середня Азія – Центр».
     
    «Крім того, Україна зацікавлена у можливості розширення переліку енергопродуктів (з більшою глибиною переробки) для подальшої торгівлі з Туркменістаном», - повідомили в Міненерго України.
     
    Серед іншого, офіційний Київ висловив зацікавлення щодо участі в будівництві  газопроводу разом з туркменською стороною.
     
    «Зокрема, йшлося про можливу участь Української сторони в реалізації проекту будівництва газопроводу ТАПІ, а також інших інфраструктурних проектів, що скоріш за все будуть здійснюватися паралельно з реалізацією будівництва нового газопроводу», - йдеться в повідомленні за підсумками переговорів.
     
    Також зазначається, що після переговорів, які  пройшли досить продуктивно та конструктивно, заплановано провести низку додаткових консультацій з порушених питань на рівні відповідних суб’єктів господарювання в рамках засідань Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного і культурно-гуманітарного співробітництва.

    kreschatic.kiev.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.