• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна просить Білорусь зняти обмеження на українську продукцію
    Опубликовано: 2015-11-02 09:00:00

    Необхідно терміново зняти всі обмеження на поставку української продукції на ринок Республіки Білорусь.

    Про це під час засідання українсько-білоруської Робочої групи високого рівня заявила заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, повідомляє прес-служба КМУ.

    "Необхідно терміново зняти всі обмеження на поставку української продукції на ринок Республіки Білорусь, пов’язані з необхідністю проходження процедури санітарно-гігієнічної експертизи, яка була введена постановою Ради Міністрів Республіки Білорусь від 06.08.2015 №666", - наголосила Микольська.

    Вона підкреслила, що Мінекономрозвитку буде вживати всі необхідні заходи для підтримки вітчизняних експортерів, а також наголосила, що вирішення питання доступу м'ясо-молочної та вагонобудівної продукції на ринок Білорусі та країн ЄАЕС є вкрай важливим для нашої країни.

    "Питання, які турбували білоруську сторону, знаходяться у процесі вирішення. Так,  розроблено та схвалено законопроект "Про визнання таким, що втратив чинність Закон України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року", яким передбачено зняття додаткового імпортного збору", - зазначила Торговий представник України.

    Вона повідомила, що з ВАТ "МТЗ", ВАТ "Белкард" та РУП "Белмедпрепарати" зняті спеціальні санкції, а з ВАТ "Борисовський завод медичних препаратів" тимчасово зупинені.

    У ході засідання сторонами також було порушено низку інших питань, які підіймаються бізнес-колами обох країн.

    Сторони обговорили введення утилізаційного збору Республікою Білорусь на транспортні засоби (крім автомобілів походженням РФ), завдяки чому виробники українських автомобілів знаходяться в нерівних конкурентних умовах.

    У свою чергу білоруські колеги висловили занепокоєння стосовно митного декларування білоруських товарів, зокрема - нафтопродуктів, а також визначення індикативної вартості товарів.

    "Нам необхідно у двотижневий термін  розпочати  вирішення всіх питань, які виникають у взаємній торгівлі відповідно до результатів сьогоднішнього обговорення", -  підсумувала Микольська.

    pravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.