• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Укрнафта» націлена продати мережу АЗС, щоб не годувати «Приват»
    Опубликовано: 2015-10-27 00:01:00

    Абсолютно зрозуміло, що 537 автозаправок «Укрнафти» працювали на групу «Приват», і тільки за минулий рік ці заправки принесли «Укрнафті» більше 700 мільйонів гривень збитку, заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці президент Асоціації об'єднання операторів ринку нафтопродуктів в Україні Леонід Косянчук.

    «Укрнафта» може позбутися мережі АЗС. Про це заявив глава правління компанії Марк Роллінс. Також він повідомив, що зараз оцінює роботу всіх секторів «Укрнафти», у тому числі роздрібний підрозділ бізнесу. За його словами, питання про продаж мережі АЗС може бути включено в стратегічний план розвитку «Укрнафти», який буде представлений в першому кварталі 2016 року.

    Детальніше про можливий продаж мережі АЗС «Укрнафти» радіостанція Голос Столиці поговорила з президентом Асоціації об'єднання операторів ринку нафтопродуктів в Україні Леонідом Косянчуком.

    Продаж мережі АЗС, це єдиний вихід з тієї ситуації, яку зараз бачать в «Укрнафті»?

    — Важко щось вирішувати за високооплачуваного менеджера, який отримує більше мільйона доларів на рік. Але абсолютно зрозуміло, що ці 537 автозаправок «Укрнафти», які були в оренді «Укртранснафти», працювали на групу «Приват», а не на «Укрнафту» чи «Укртранснафту». Таке рішення нового глави «Укрнафти» може свідчити тільки про те, що на відміну від попередника, у нього немає другого контракту. Тобто очевидно, що ці АЗС, які працюють на сторонню компанію, йому сьогодні абсолютно не потрібні. Треба розуміти, що тільки за 2014 рік ці заправки принесли «Укрнафті» більше 700 мільйонів гривень збитку. Але ж ми розуміємо, що це був збиток тільки для «Укрнафти». А прибув він, звичайно, на рахунки компаній групи «Приват». Напевно, про інші умови домовитися не вдалося, і він хоче позбутися цього неліквідного активу. Нічого дивного тут немає. І я думаю, першим, хто захоче купити цю мережу, може бути та ж група «Приват».

    Тобто ніяк неможливо зробити цю мережу прибутковою для «Укрнафти»?

    — На сьогодні всі заправки «Укрнафти» торгують паливом виробництва «Укртатнафти», тобто Кременчуцького НПЗ. Якщо їх вивести з цього договору та переорієнтувати на нормальну роботу, як працюють всі заправки, то я думаю, що ці АЗС приносили б «Укрнафті» ще й прибуток. Але для цього треба було відмовитися від нафтопродуктів, отриманих при переробці української нафти на «Укртатнафті». Адже абсолютно зрозуміло, що як сам Кременчуцький НПЗ, так і ця мережа, є цехами із заробляння грошей. А центр утворення прибутку виведений як з «Укртатнафти» так і з цих заправок.

    Для пересічного водія щось зміниться?

    — Нічого не зміниться. Можливо, якщо ці АЗС купить якась нормальна компанія, в чому особисто я сумніваюся, то просто буде менше неякісного палива.

    Раніше заступник директора Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев заявив, що чиновники не демонструють значних результатів з виявлення великих обсягів товарів, за які не сплачуються податки і збори. Так відбувається у зв'язку з тим, що їм не вигідно руйнувати тіньові схеми, зазначив Рябцев.

    «Ймовірно, всі ці операції підтримуються на тому рівні, на який навряд чи вдасться забратися і колишньому керівнику енергетичної митниці, і нинішньому керівництву фіскальної служби. Є цілі схеми, руйнувати які невигідно. Тобто якщо вас у кишеню капає кожен день по кілька десятків або сотень тисяч гривень, природно, ніхто не зацікавлений знищувати такі схеми», – повідомив Рябцев.

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.