• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Меркель і Яценюк: зона вільної торгівлі з ЄС запрацює з 1 січня
    Опубликовано: 2015-10-27 10:00:00

    Угода про вільну торгівлю між Україною та ЄС, як і планувалося, набуде чинності від початку 2016 року, підтвердили під час бізнес-форуму в Берліні канцлер Німеччини Ангела Меркель та український прем'єр Арсеній Яценюк на спільній прес-конференції.

    Це відбудеться незважаючи на заперечення Росії, а також заяви російського керівництва про те, Москва заборонить імпорт українських харчів у разі, якщо угода з ЄС про вільну торгівлю набуде чинності.

    "Росія, як будь-яка інша країна, не має права вето на наші двосторонні стосунки з ЄС. Ця угода направлена на розвиток економічних стосунків України та ЄС і не має стосунку до наших відносин з Російською Федерацією", - заявив український прем'єр Арсеній Яценюк.

    Він також нагадав, що Росія почала обмежувати український імпорт ще кілька років тому, і що нині частка Росії в українській зовнішній торгівлі не є такою суттєвою, як тоді. Крім того, твердить пан Яценюк, Київ провів багато раундів переговорів із російськими урядовцями, безрезультатно намагаючись довести, що режим вільної торгівлі України з ЄС не загрожує Росії. Раніше у своєму виступі під час відкриття форуму в Берліні український прем'єр також наголосив, що "хоче хтось, чи не хоче, а Україна буде частиною європейського економічного простору".

    Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель, підтвердивши незмінність намірів щодо запровадження вільної торгівлі між ЄС і Україною, заявила, що європейські лідери використають час, який залишився до кінця року, аби відшукати з Росією порозуміння у цьому питанні.

    "Угода про асоціацію вступає в силу, і щодо цього сумнівів взагалі немає, і час, який у нас залишився, ми використовуємо. Ми ще в Парижі у "нормандському форматі" про це вели мову також з російським президентом. На жаль, у нас поки що немає результатів. Я впевнена, що при добрій волі можна досягти результатів", - заявила Ангела Меркель.

    vynohradivnews.in.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.