• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Промисловість почала зростати за рахунок замовлень на оборону — експерт
    Опубликовано: 2015-10-26 18:00:00

    За словами президента Центру антикризових досліджень Ярослава Жаліло, в країні розвиваються і показують позитивні результати галузі металургії та машинобудування.

    Промисловість в Україні показала зростання. Про це свідчать підрахунки державної служби статистики. При цьому, промислове виробництво показало зростання навіть враховуючи сезонний фактор, такий як літнє затишшя в економіці в цілому.

    Зокрема, у порівнянні з показниками минулого року, після падіння в лютому — менше 80%, у березні зростання склало вже 84% від торішніх показників, а зараз воно становить близько 90%. За точку відліку в ході дослідження бралися показники грудня минулого року.

    В ефірі радіостанції Голос Столиці президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло відзначив, що в країні розвиваються і демонструють позитивні результати галузі металургії та машинобудування.

    «Йдеться про зростання показників понад 80% з минулого року. Найбільш позитивні результати показала металургія, в якій відзначається зростання. А також машинобудування. Також за рахунок того, що зросло виробництво для потреб армії, дана галузь показала зростання. Україна залишається потужним металургійним експортером. На жаль, харчова промисловість знаходиться в мінусі. Далі головне «не вбити» цей ріст впровадженням «важкої» державної політики», — сказав Жаліло.

    Раніше заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька в ефірі радіостанції Голос Столиці розповіла, яким чином уряд планує замінити ринок Росії для українського експорту. Вона повідомила, що Україна активно освоює ринки ЄС, Азії та Африки для продажу продукції агропромислового комплексу.

    Тим часом в.о. глави «продовольчо-зернова корпорація України» Борис Приходько докладно розповів про зростання експорту вітчизняної агропродукції. За його словами, зерновий потенціал і надлишки зерна, які перебувають в Україні, досить значні і на них є великий попит.

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.