• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Алкоголь і тютюн подорожчають на 5% після введення нового акцизу — Лановий
    Опубликовано: 2015-10-07 00:01:00

    Влада планує впровадити онлайн-систему контролю за обігом підакцизної продукції. Якщо витрати на її створення включать у вартість акцизної марки, то подорожчання відповідних товарів відбудеться миттєво, заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

    Вартість акцизної марки може зрости в 3,5 рази. Така інформація з'явилася в українських ЗМІ, які посилаються на власні джерела. Як повідомляється, підвищення ціни відбудеться в рамках створення онлайн-системи моніторингу та контролю за обігом підакцизної продукції TRACK&TRACE, зокрема, за тютюновими та алкогольними виробами. Ця технологія буде створюватися на основі розробок швейцарської компанії, а за її допомогою в Україні планують боротися з нелегальними підакцизними продуктами.

    Екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий в ефірі радіостанції Голос Столиці пояснив, як таке нововведення може позначитися на учасниках ринку.

    Що вже відомо про можливе підвищення вартості акцизних марок?

    — Дана інформація говорить про те, що ціни на підакцизні вироби виростуть.

    Що це за система контролю підакцизної продукції? Наскільки вона необхідна Україні?

    — Я думаю, що насправді це тільки привід. Це ніяк не пов'язано з регулюванням цін і акцизів на підакцизні вироби, тому що такого роду ціни регулюються іншими відносинами. Прив'язувати до цих акцизів вартість комплекту устаткування або інших матеріальних витрат для введення системи — це неправильно і не відповідає логіці. Гроші на відповідні потреби повинні виділятися з бюджету.

    Заявляють про те, що завдяки цій системі вдасться викорінити нелегальний алкоголь і тютюнову продукцію...

    — Хочеться вірити, що дії є продуктивними, тому що у нас більша частина алкоголю в регіонах України є нелегальною.

    Наскільки можуть зрости ціни на алкогольну і тютюнову продукцію?

    — Я думаю, відсотків на п'ять.

    А коли можуть підскочити ціни? У цьому році чи пізніше?

    — Відразу. Протягом одного-двох тижнів після введення нової марки. Нові марки будуть куплені, і виробники будуть відразу включати їх в ціну. Хочу додати, що у нашого уряду з'явилася якась дивна практика: підвищуються податки, дуже часто не обгрунтовано, а з бюджету гроші витрачаються на невідомі цілі. І ми не можемо це навіть проконтролювати. А потім дізнаємося про багатомільярдні витрати на потреби «Нафтогазу», «Укравтодору» або ще якихось компаній, при цьому ми всі відчуваємо тільки тиск цін і податків.

    До речі, експерт громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Володимир Дубровський заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці, що оподатковувати використання робочої сили неправильно, тому політикам варто задуматися над повним скасуванням ЄСВ.

    newsradio.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.