• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерти прогнозують обвал алкогольного ринку
    Опубликовано: 2015-09-28 00:01:00

    Невтішні прогнози для виробників ринку алкогольної продукції. Експерти прогнозують падіння виробництва, зріст цін та зменшення попиту. Такого висновку дійшли на зустрічі членів Асоціації легальних виробників алкоголю, повідомляє «Єдність».

    Рушійною причиною називають запланований зріст акцизів. Так, за новими податковими нормами акцизи на горілку в наступному році можуть зрости на 50% – з 70,53 грн. до 105,8 грн. за літр стовідсоткового спирту.

    "Нові розміри ставок йдуть врозріз з темпами зростання економіки і купівельною спроможністю населення, для якого чергове подорожчання продукції виявиться непідйомною", - йдеться в заяві Асоціації.

    Втім, виробники стверджують, що автори проекту не моніторили ринок алкогольної продукції, не проводили дослідження попиту, тому й вдалися до таких хибних прогнозів.

    "Ми не проти підвищення акцизів, але воно має відбуватися в межах темпу зростання доходів населення. В іншому випадку це призведе до збільшення тіньового ринку", – зазначив голова Асоціації Андрій Ахтанин.

    За словами членів Асоціації, частка виробництв нелегальних алкогольних напоїв за останні роки суттєво знизилася - з 40 до 18%, впавши більш ніж удвічі. Але значне підняття акцизів знов активізує виробників-саморобників.

    "Таким чином, різке зростання акцизу призведе не до підвищення, а до зниження надходжень до держбюджету", - прогнозують в Асоціації.

    ednist.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.