• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні відкрили нове газове родовище
    Опубликовано: 2015-09-10 22:00:00

    Компанія «Укргазвидобування» за результатами геологорозвідувальних робіт відкрила Лютнянське газове родовище біля села Тихий в Закарпатській області.

    У результаті буріння і випробування добовий дебет другої пошукової свердловини склав 58000 кубометрів. Початкові запаси покладів - 390 мільйонів кубометрів газу, при цьому фахівці оцінюють загальний потенціал родовища в 2,4 мільярда кубометрів палива.

    «Укргазвидобування» планує продовжити розвідувальне буріння на родовищі.

    8 вересня глава уряду Росії Дмитро Медведєв закликав Україну оцінити цінові переваги прямих закупівель російського газу перед реверсними поставками з Європи. «Достовірно відомо, що газ, який вони отримують по реверсу з цілого ряду європейських країн, обходиться споживачам на 20-30 доларів дорожче», - сказав Медведєв.

    Україна не купує блакитне паливо в Росії з 1 липня 2015 через незгоду із запропонованою ціною. Україна вважає справедливою вартість газу 200 доларів за тисячу кубометрів. Зараз країна отримує газ тільки по реверсу з Європи.

    В опалювальний сезон 2014-2015 років Україна почала відбір газу з підземних сховищ з 20 жовтня 2014 го, а завершила 10 квітня 2015. Запаси за цей час знизилися з 16,749 до 7,609 мільярда кубометрів.

    styknews.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.