• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Яценюк розповів про газові прагнення України
    Опубликовано: 2015-09-10 00:01:00

    Україна шукає можливість для енергетичної співпраці з країнами Східної Європи та розглядає спосіб приєднання до енергетичної системи передачі газу, ініційованої Румунією, Польщею, Угорщиною та Словаччиною.

    Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передають РИА Новости.

    "Це буде означати, що потоки газу між нашими країнами будуть вільні, що ми зможемо торгувати без обмежень, а також зробимо крок у напрямі енергетичної безпеки України", - зазначив він на спільній прес-конференції з головою  уряду Польщі Евою Копач.

    Яценюк поінформував про підписання з Варшавою меморандуму про будівництво інтерконектора.

    "Здійснюється проектна діяльність зі створення газового інтерконектора потужністю 10 мільярдів кубометрів газу. На це потрібно з нашого боку 160 мільйонів доларів США", - пояснив прем’єр.

    Зазначимо, що питання співпраці у сфері енергетичного співробітництва будуть порушуватися також під час зустрічі українського прем'єра з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

    energy.apostrophe.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.