• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За кожні 10% піратської продукції бюджет втрачає 100 мільйонів - МЕРТ
    Опубликовано: 2015-09-02 22:00:00

    У разі зменшення використання піратського інформаційного контенту хоча б на 10%, надходження в державний бюджет можуть зрости в середньому на 100 млн доларів.

    Про це заявила директор Департаменту розвитку інновацій і інтелектуальної власності Мінекономрозвитку Олена Мініч, передає прес-служба МЕРТ.

    "Інтегруючись поволі до глобальної економіки, Україна може багато втратити без удосконалення права власності та без боротьби з піратством. На сьогодні українські спеціалісти з інформаційних технологій масово покидають країну, а інвестори обходять нас стороною", - заявила вона.

    У зв’язку з цим, за словами Мініч, Україні необхідно чимшвидше ухвалити законопроект з протидії піратству, який передбачатиме жорстку відповідальність за розповсюдження та використання піратського контенту.

    "Наприклад, парламент Японії нещодавно ухвалив закон, згідно з яким скачування піратської музики чи фільмів є кримінальним злочином та карається позбавленням волі строком до 2 років або штрафом у розмірі до 2 млн єн, тобто 25 тисяч доларів", - сказала вона.

    При цьому Мініч зазначила, що Мінеконорозвиту спільно з експертами, підприємцями, авторами та правовласниками інтелектуального продукту розробили законопроект з протидії піратству.

    "В першу чергу законопроект спрямований на створення сприятливих умов для легальної дистрибуції медіа та інформаційного контенту, а також надає всі необхідні інструменти для захисту прав авторів та правовласників продукту у відповідності до Європейських норм і стандартів", - повідомила вона.

    Зокрема, за її словами, він запроваджує можливість уникати розповсюдження піратського контенту ще до проведення судового засідання.

    epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.