• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виробник соків Galicia оскаржує рішення податківців на ₴300 млн
    Опубликовано: 2015-07-27 15:00:00

    ТОВ «ТБ Сад», яке підозрюють у несплаті майже ₴300 млн податків, уважає дії податківців незаконними, а донараховані суми безпідставними. Про це повідомила юрисконсульт компанії Наталія Оліярник.

    У компанії повідомили, що у березні-квітні в «ТБ Сад» проводили планову документальну виїзну податкову перевірку, за результатами якої склали акт.

    «Висновки акту ґрунтуються на недостовірних, непідтверджених даних оперативного підрозділу податкової міліції. Усі первинні документи, які підтверджують дійсність господарських операцій були надані товариством, однак жодні аргументи та первинні документи до уваги не взяли. В самому акті містяться арифметичні помилки, розрахунки зроблені не вірно», - йдеться у листі «ТБ Сад».

    За результатами цієї перевірки компанії донарахували значні суми ПДВ та податку на прибуток, зобов’язання із земельного податку. 

    Наразі «ТБ Сад» оскаржує рішення податківців в адміністративному порядку. «Наші скарги ще не розглянуті, донараховані суми уважаються неузгодженими та не підлягають для сплати. Однак податкова інспекція, грубо ігноруючи вимоги законодавства, передала матеріали перевірки підприємства у податкову міліцію для внесення відомостей в ЄДР», - повідомили в компанії.

    «ТБ Сад» на 99% належить львівському мультимільйонеру Тарасові Барщовському та входить в міжнародну групу TB Fruit, яка, в тому числі, випускає соки Galicia. Сьогодні компанія називає себе лідером українського ринку та третім за потужністю виробником концентрованих соків в Європі.

    Слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Львівській області отримало дозвіл на доступ до оригіналів фінансових документів ТОВ «ТБ Сад» та фірм-партнерів підприємства.

    Розслідування триває з травня 2015 року. В Єдиний державний реєстр досудових розслідувань кримінальне провадження було внесено 20 травня 2015 року за попередньою  статтею 212 ч.3 КК (ухилення від сплати податків).

    Слідчі підозрюють підприємство у несплаті 299,99 млн грн до державного бюджету через те, що протягом двох років (2013-2014 рр.) фірма неправомірно перебувала на спеціальному режимі оподаткування, який передбачає, що сільськогосподарське підприємство не сплачує ПДВ, нараховане на вартість поставленого ним товару чи послуг. Кошті ці залишаються в розпорядженні  підприємства і воно, за їх рахунок, формує податкових кредит або використовує для інших виробничих цілей.

    При цьому фірма повинна бути реальним виробником сільськогосподарської продукції. Працівники ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області 21 квітня поточного року провели перевірку та встановили «відсутність вирощеної ТОВ «ТБ САД» сільгосппродукції (яблук, груш, вишень, слив, чорниці, горобини) на орендованих основних засобах». Одночасно, згідно з матеріалами справи, підприємство не відобразило продаж продукції для кількох підприємств, в тому числі для рідного «Яблуневорго дару».

    zaxid.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.