• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна купуватиме вугілля з ПАР по 80 доларів за тонну
    Опубликовано: 2015-07-22 08:00:00

    Імпорт вугілля з Південно-Африканської Республіки (ПАР) буде обходитися Україні в 80 доларів за тонну.

    Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає РБК-Україна.

    "На рівні 50-52 доларів, плюс логістика, плюс транспорт близько 12-13 доларів, плюс перевалка в порту в Одесі, плюс транспортування по території України. В цілому ми повинні потрапляти в районі 80 доларів. В минулому році ми везли на станції - це було 100 доларів, це буде 80", - заявив Демчишин.

    Як відомо, раніше Демчишин також повідомив, що Україна імпортуватиме антрацитове вугілля з ПАР.

    Міністр підкреслив, що Україні потрібно закупити кілька мільйонів тонн, а саме 4 млн тонн антрацитового вугілля для повного забезпечення опалювального сезону.

    "Є програма фінансування. Я сподіваюся, цього тижня нам вдасться це питання вирішити. Це додаткові кошти - 2 млрд грн, які підуть на закупівлю вугілля", - зазначив Демчишин.

    Демчишин додав, що ті групи вугілля, які потрібні для українських станцій, є в невеликих кількостях у В'єтнамі, ПАР, і США. Він також зазначив, що деяку кількість вугілля, можливо, доведеться імпортувати з РФ.

    "Частина буде з ПАР, морські поставки. Частина все-таки, я так розумію, що буде поставлятися з Росії", - сказав міністр.

    Як відомо, в минулому році Україна і Steelmont підписали контракт на поставку 6 суден з вугіллям з ПАР. Після отримання трьох з них стало відомо, що вугілля "не горить в українських ТЕС" .

    У зв'язку із цим чиновникам Держкомпанії "Центренерго" було оголошено підозру  в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

    Також, Печерський суд Києва встановив суму застави в 365 мільйонів гривень для директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід на увазі 2 міс. тримання під вартою.

    Пізніше, в інтерв'ю "Українській правді" Зіневич заявив, що брехню про вугільний контракт поширує хтось із вищого керівництва.

    epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.