• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Івано-Франківську з’явиться завод, який перероблятиме ПЕТ-пляшки на синтепонові нитки
    Опубликовано: 2015-06-17 21:00:00

    Про це повідомив заступник міського голови з питань економіки Богдан Білик. За його словами, нове виробництво має запрацювати уже в липні. Тож економічний віце-мер порекомендував комунальникам подумати над вдосконаленням сортування відходів, щоб максимальна кількість пластикового сміття з міста як вторинна сировина потрапляла на переробку.

    «Думаю, що інвестор сам буде працювати з вами у цьому плані. Але нам треба подумати над тим, щоб всі ПЕТ-пляшки або їх максимальна кількість йшла на переробку на цей завод, а не потрапляла на сміттєзвалище, бо пластик не розкладається», – наголосив Б.Білик.

    Водночас, як повідомив директор комунального підприємства «Полігон» Юрій Мороз, сортування більшості придатного для переробки сміття відбувається ще у місті на контейнерних майданчиках. Тому на міське сміттєзвалище зараз потрапляє лише 15-20 відсотків сировини, яка придатна для вторинної переробки, а 75% сміття – це побутові і харчові відходи, які підлягають утилізації.

    pravda.if.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.