• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Shell закриває проекти з видобування сланцевого газу на Харківщині та Донеччині
    Опубликовано: 2015-06-16 15:00:00

    Угоду про розробку родовищ на уряд України та англо-нідерландська нафтова компанія підписали ще у січні 2013 року, почати видобуток планували у 2017 році.

    Компанія Royal Dutch Shell припиняє свою співпрацю з українською енергетичною компанією ТОВ «Надра Юзівська» в межах розробки покладів сланцевого газу у Харківській і Донецькій областях. Про це повідомило видання Business Insider.

    Згідно з повідомленням, керівництво англо-нідерландської нафтової компанії прийняло відповідне рішення через тривалі бойові дії на сході України та перспективу незначного прибутку від проекту.

    «Рішення англо-голландської нафтової компанії стало поганою новиною для України, яка сподівалася, що виробництво власного газу зробить її менш залежною від енергоресурсів антагоністичного сусіда - Росії, і, можливо, надасть проблемній економіці країни такі необхідні іноземні інвестиції», - пише Business Insider.

    Як повідомляється, відповідно до угоди між Shell і українським урядом у січні 2013 року, компанія повинна була зайнятися розробкою великого газового родовища на території Донецької та Харківської областей. Саме родовище відкрили у 2010 році, обсяги покладів газу оцінювали в 70800 млрд кубічних футів. Початок добування планували на 2017 рік.

    Відповідно до домовленостей, Shell повинна була виплатити українській стороні $25 млн напередодні підписання угоди, $50 млн – на початку розробки родовища, $25 млн – після того, як перша партія палива буде добута, і ще $100  на піку видобутку.

    Як відомо, раніше від проекту з видобутку сланцевого газу на заході України відмовилася компанія Chevron.

    tyzhden.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.