• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Чому Україна продовжує купувати товари в Росії
    Опубликовано: 2015-06-12 16:00:00

    Аби показати свою незалежність від України, Росія ввела ембарго на ряд товарів – сир, масло, молоко, шоколад тощо. А от бойкот російських тримається виключно на ініціативі українців. Завдяки цьому у 2013 році до України з РФ були ввезені товари на суму $23 млрд. А за чотири місяці поточного року – лише на $2 млрд.

    “Україна веде себе адекватно і цивілізовано, адже ми не можемо дозволити собі поводитися на ринку так, як Росія. Але міри приймаються, у тому числі Торгівельно-Промислова Палата проводить заходи, виявляє проблеми і повідомляє про це Уряду”, – вважає Віце-президент Торгівельно-Промислової Палати України Сергій Свистіль.

    На його думку, головною причиною зменшення імпорту він називає зменшення інтересу українців до російських товарів.

    “Це відбувається з багатьох причин. По-перше – з патріотичних міркувань, коли в супермаркетах шукають товар неросійського походження. Крім того, є загальне падіння економічного попиту, яке стосується не тільки російських товарів”, – зазначає  гість “Ранку”.

    Втім, є стратегічний імпорт, що прив’язаний до Російської Федерації. Зокрема, на сьогодні ми не можемо повністю відмовитися від імпорту енергоресурсів – газу і нафти.

    “Ми повинні йти своїм шляхом: менше думати про те, як “насолити” Росії, і більше – як підняти власну економіку, як більше працювати з ЄС і освоювати нові ринки”, – упевнений Сергій Свистіль.

    ictv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.