• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Хмельниччині іноземні інвестори реалізовуватимуть пілотний проект
    Опубликовано: 2015-06-11 13:00:00

    Електроенергія з біомаси. Іноземці зацікавилися ресурсами Хмельниччини та хочуть вкладати гроші в розбудову краю. Пілотний проект електростанції, що буде переробляти солому, інвестори з Великої Британії та Ірландії обіцяють реалізувати вже наступного року. Поки ж очільниками краю обговорили деталі майбутнього будівництва, повідомляють на сайті Ексклюзиву.

    Інвестиційна привабливість Поділля завжди допомагала при виборі партнерів з-за кордону. Адже тут зосереджені найбільш знані підприємства в Україні – «Подільський Цемент», Хмельницька АЕС та інші. На зустрічі з іноземцями голова адміністрації коротко розказав про край, де гості хочуть розвивати свій бізнес.

    Поки розширення в Нетішині ще тільки обговорюють, альтернативу мирному атому вирішили побудувати в Хмельницькому районі. Більше 500 тисяч тонн соломи на рік заготовляють подільські фермери щороку. При цьому на власні потреби використовують значно менше.

    Щоб не пропадати сільськогосподарському добру вже наступного року в околиці Хмельницького має стартувати пілотний проект зі спорудження електростанції. Новий об’єкт буде працювати на біомасі. Фінансуватимуть будівництво інвестори з Великої Британії та Ірландії – зі своєї кишені обіцяють викласти 175 млн євро. А будівництвом займеться кіпрська компанія. Проект називають екологічно безпечним та економічно ефективним.

    Після реалізації проекту електростанція здатна буде забезпечити електроенергією близько 70 тисяч будинків, а власна потужність становитиме 44 МВт. До того ж, для області це великий плюс зі 120-тьма робочими місцями. А для місцевих фермерів – ще й можливість продати тюковану солому. Адже іноземці готові її купляти та вивозити прямо з поля.

    Від місцевої влади іноземні гості просять сприяння у вигляді виготовлення дозвільних документів. Тож якщо всі паперові питання вирішать, наступного року вітчизняна солома знайде ефективне застосування.

    podilska.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.