• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Реалізація пива: нові правила з 1 липня
    Опубликовано: 2015-05-28 22:00:00

    Змінами, внесеними Законом № 71 до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), розширено перелік алкогольних напоїв, до яких зараховано і пиво, зазначені зміни наберуть чинності 1 липня 2015 року.

    Нагадаємо, що алкогольні напої – продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відсотка об’ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.

    До 1 липня 2015 року реалізація пива здійснюється в загальному порядку. Але не варто забувати про сплату 5 % роздрібного акцизу.

    А от після зазначеної дати, оскільки пиво буде зараховано до алкогольних напоїв, то право на його реалізацію матимуть тільки ті суб’єкти господарювання, які володіють ліцензією на торгівлю алкогольними напоями.

    Крім того, отримання ліцензії напряму передбачено з наявністю у продавця реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО). Натомість відповідно до оновленого п. 296.10 ПКУ платники єдиного податку 2-ї групи повинні застосовувати РРО з 1 січня 2016 року.

    Відповідно підприємцю необхідно прийняти рішення, з якої ж дати продавати пиво з урахуванням вимог щодо застосування РРО.

    Відзначимо що отримання “алкогольної” ліцензії не дає права на реалізацію інших алкогольних напоїв, адже п. 291.5.1 ПКУ передбачено, що не можуть бути платниками єдиного податку підприємці, які, зокрема, здійснюють продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).

    provse.te.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.