• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Через скорочення інвестицій в Україну спад сільськогосподарського виробництва склав 4,8%.
    Опубликовано: 2015-05-19 20:00:00

    За результатами січня-квітня 2015 сільськогосподарське виробництво скоротилося на 4,8% порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Виробництво м'яса протягом зазначеного періоду скоротилося на 3,6%, молока - на 4,3%, яєць - на 10,7%.

    Станом на 1 травня 2015 поголів'я великої рогатої худоби скоротилося на 8,2%, свиней - на 3,1%, птиці - на 7,7%. Скорочення виробництва в скотарстві пояснюється скороченням інвестицій, значним подорожчанням кредитних коштів, стрибком цін на корми.

    Станом на 1 травня 2015 посівні площі під яровими культурами скоротилися на 19,9% у порівнянні зі станом на аналогічну дату попереднього року. Скорочення площ пов'язано з більш пізнім терміном початку посівної кампанії, а також втратою частини посівних земель внаслідок окупації та проведення антитерористичної операції.

    Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами продукції власного виробництва у січні-квітні скоротився на 1,4% рік до року. Середні ціни реалізації за цей період зросли на 66%.

    Минулого тижня НБУ не виділяв банкам довгострокове рефінансування. Протягом чотирьох робочих днів тижня НБУ виділив кредити овернайт на загальну суму 272 млн грн проти 348,8 млн.  грн, виділених тижнем раніше. Шляхом розміщення депозитних сертифікатів протягом минулого тижня Нацбанк залучив 86,5 млрд грн проти 46,3 млрд грн, залучених тижнем раніше.

    При цьому обсяг депозитних сертифікатів овернайт, виданих за цей період, склав 32,2 млрд грн. Загальний рівень ліквідності банківської системи минулого тижня збільшився завдяки збільшенню обсягу депозитних сертифікатів, що перебувають в обігу, а також зниження обсягу виділених кредитів овернайт.

    До кінця минулого тижня вартість ресурсів овернайт знизилася і становила 17-20%, вартість тижневих ресурсів була на цьому ж рівні. Вартість місячних ресурсів протягом тижня не змінилася і становила 18-20%.

    Обсяг залишків на кореспондентських рахунках банків збільшився і більшу частину тижня перевищували 26 млрд грн. Станом на ранок п'ятниці 15 травня залишки становили 26,6 млрд грн.

    Минулого тижня український ринок акцій продовжив спадний тренд. Індекс Української біржі за тиждень втратив 0,5%, закрившись у п'ятницю 15 квітня на позначці 1062,95 пункту.

    На тлі значного економічного спаду зростанню ринку цінних паперів може сприяти позитивний тренд на зовнішніх ринках і відчутні зусилля уряду щодо проведення реформ.

    newsbanker.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.