• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За транзит російського газу Україна щомісяця отримує більше 100 млн дол.
    Опубликовано: 2015-05-15 00:01:00

    За транзит газу з Росії до Європи Україна щомісяця отримує більше 100 млн дол. Про це журналістам сказав перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко, передає УНН.

    "Щомісячно Україна за транзит газу по свої території отримує більше 100 млн дол.“,- сказав І.Діденко журналістам після завершення “Українського нафтогазового діалогу”.

    Він додав, що різниця у ціні імпорту російського та європейського газу невелика - "буквально долар-два".

    Нагадаємо, Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” у 2014 році отримала 17,424 млрд грн доходу від транзиту російського газу в країни Європейського Союзу, що на 27% менше, ніж за 2013 рік.

    Як повідомляв УНН, “Нафтогаз України” звернувся до Стокгольмського арбітражу для перегляду контракту на транзит газу з російським “Газпромом”, а також компенсації коштів за недостатні обсяги його прокачування через Україну.

    Додамо також, обсяг газу, який транспортувався через Україну в європейські країни, за підсумками 2013 збільшився на 3,2% порівняно з 2012 роком — до 86,1 млрд куб. м. У 2012 році транзит російського газу через територію України становив 84,3 млрд куб. м, що на 19,1% менше за показник 2011 року.

    unn.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.