• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Купрій почав збирати підписи за ратифікацію Римського статуту
    Опубликовано: 2014-12-24 17:16:35

    Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Віталій Купрій розпочав збір підписів для подання законопроекту, необхідного для ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду.
    Про це йдеться у звіті Віталія Купрія про перший місяць роботи у Верховній Раді, наданому прес-службою народного депутата.
    «Ратифікація Статуту дозволить розслідувати резонансні злочини проти людяності на міжнародному рівні, до яких, зокрема, відносяться розстріли на Майдані, та надасть народові України додаткові гарантії проти свавілля влади», - зазначається у звіті.
    Депутат нагадує, що зобов’язання з ратифікації Римського статуту наша країна взяла на себе відповідно до статті 8 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. На думку Купрія, це дозволить запровадити європейські стандарти права в Україні для повноцінного членства в Європейському Союзі.
    Нагадаємо, що для ратифікації Римського статуту необхідно внести зміни у статтю 124 Конституції України.
    Раніше Віталій Купрій в ефірі телеканалу «Еспресо TV» заявив, що ратифікація Римського статуту Україною має перевагу над простим визнанням юрисдикції Міжнародного кримінального суду, як це було зроблено в лютому 2014 року.
    «Дуже потрібно, щоб ми ратифікували Римський статут, а Україна б стала його повноцінним членом. У цьому випадку не було б жодної особи на території України, яка б мала імунітет – ні суддя, ні народний депутат, ні президент за здійснення злочинів проти людяності і винні у розстрілі «Небесної сотні» на Майдані були б без сумніву справедливо покарані», - висловив свою думку нардеп.
    «На жаль, не всі народні депутати готові голосувати за ратифікацію Римського статуту. Зокрема, мене турбує те, що серед таких є не просто члени Коаліції, а і мої колеги з БПП. Також група депутатів «Народного фронту» висловила своє небажання визнавати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду з сумнівним обґрунтуванням. Але я впевнений, що під тиском громадськості і європейської спільноти ми знайдемо необхідні голоси», - резюмував Купрій.

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.